brokoliСъединение в зеленчуци от типа на броколите може да предотврати развитието на рак при децата, пише в. „Ню Зийланд хералд“.

Съединението се нарича сулфорафан и работи срещу твърдите тумори. Досега учените неведнъж твърдяха, че тази група зеленчуци намалява риска от появата на определени ракови заболявания. Този път изследователи от Медицинския колеж Бейлър в Хюстън, американския щат Тексас, установили, че сулфорафанът лекува остра лимфна левкоза. Този тип рак се разпространява сред децата, твърди професорът по патология и имунология Дениъл Лакораза. В 80% от случаите лечението побеждава болестта. Но остават 20 процента и именно за тях е подходяща терапията със сулфорафан.

Учените изолирали съединението от зеленчуците и обработили с него ракови клетки, взети от пациенти. Контролен експеримент бил извършен и със здрави клетки. Съединението унищожило раковите клетки, без изобщо да навреди на здравите. 

005114583 УТРО

За MAG MEDIA

ПР, РЕКЛАМА, ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦЯЛОСТЕН ОБЩЕСТВЕН ОБРАЗ, АТРАКТИВНИ РЕШЕНИЯ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС, ВРЪЗКИ С ИНСТИТУЦИИТЕ, МАРКЕТИНГ, УПРАВЛЕНИЕ НА КРИЗИ, ДИЗАЙН И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ИНТЕРНЕТ САЙТ, ЛОГО, РЕКЛАМНИ КЛИПОВЕ И МАТЕРИАЛИ, ВСИЧКО ЗА ВАШИТЕ СЪБИТИЯ! ПУБЛИЧНО ГОВОРЕНЕ! Ние сме екип от журналисти, приятели и съмишленици! Решихме да се съберем и заедно да случваме добрите практики! Проектите, по които работим, приемаме за наши каузи. Обединява ни идеята да видим България просперираща, спокойна и красива! Ако и Вие искате това - присъединете се към нас! Бъдете наши партньори и приятели!

Вашият коментар