Хранителните продукти вече се превръщат в оръжие. Чиновниците, които разрешават продажбата им, отдавна са купени и вербувани. Затова ние трябва сами да се грижим за здравето си и да не купуваме гадостите в красиви опаковки. Днес продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и стигнаха апогея си. От пръв поглед си личи, че около 60-80% от храните в магазините не отговарят на нормите за безопасност и качество. Вредни храни консумира най-вече градското население, което спазва обикновения тип хранене.
Ние се опитахме да включим в този списък повечето продукти, които не бива да се употребяват. Те не само са вредни, но и опасни за здравето!
Не яжте продукти, които съдържат натриев глутамат, означен с Е-621!
Натриевитя глутамат е усилвател на вкуса. Днес производителите го добавят дори в най-неочакваните продукти.
Бял шлифован ориз
Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт. Често от бери-бери страдали японските моряци. През 1884 г. японският диетолог Т.Такаки забелязал, че заболяването може да се избегне, като се увеличат зеленчуците в менюто. През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристално вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който предпазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването. Тиаминът бил изследван чрез химически методи и през 1937 г. бил синтезиран. Днес го добавят към полирания ориз и бялото брашно.
Захарозаместители
Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект.Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им…
Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. в САЩ ацесулфамът бил признат за бавно действаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори.
Аспартам – Е951. Търговски имена – суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин.
Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и редица страни, заради подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност. В страните от източния блок е много разпространен заради ниската си цена.
Захарин – Е954, псевдоними Sweet‘n‘Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Разрешен в много страни, но лекарите не го препоръчват, когато човек няма диабет. Има подозрения,че захаринът изостря жлъчнокаменната болест.
Ксилит – Е967, Сорбит – Е420. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предизвиква разстройство на стомаха.
Трансмазнините
Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, кулинарни мазнини. Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.
Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизирано масло с лошо качество, разбито с водород.
Не употребявайте масло с масленост под 82,5%!.
В резултати от изследвания на негативните последици от употребата на трансмазнините са публикувани следните им свойства:
- Влошаване качеството на млякото у кърмещите майки; с млякото трансмазнините се предават на детето.
- Раждане на деца с патологично ниско тегло.
- Увеличаване риска от диабет.
- Нарушаване на работата на простагландините, което се отразява негативно върху ставите и съединителната тъкан.
- Нарушение на функцията на фермента цитохром-оксидаза, който играе ключова роля в обезвреждането на химическите вещества и канцерогени.
- Отслабване на имунитета.
- Намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата.
- Нарушаване на клетъчния метаболизъм и в резултат: атеросклероза, артериална хипертензия, исхемична болест на сърцето, рак, затлъстяване, влошаване на зрението.
Употребата на хидрогенизирани мазнини намалява способността на организма да се противопостави на стресовете, увеличава риска от депресии.
Продукти, които съдържат трансмазнини
Маргарин
Меките масла, миксовете от краве и растителни масла
Рафинирано растително масло
Майонезите
Кетчупите
Продукцията на бързото хранене (фаст-фуд), за приготвянето на която се използват трансмазнини
Сладкарски изделия – торти, пасти, бисквити
Снаксове, чипсове, пуканки
Замразени полуфабрикати
В рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид.
Хайверът може да се съхранява дълго само в замразен или силносолен вид. Ако се продава слабосолен хайвер, значи в него има или уротропин, или лимонена киселина.
Продукти, които съдържат генномодифицирани организми
Какао
Фъстъци, в тях вграждат гена на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците.
Вносните картофи
Зеленият консервиран грах
Консервираната царевица
Царевичните пръчици
Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.
Храни, пълни с химия
Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция.
Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.
Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.
Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите.
Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета; всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.
Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномодифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!
Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, не бива да се употребява. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик.
Дините са обработени с такива отрови, че направо си подписвате смъртната присъда!
Не купувайте грозде, което не се разваля! Обикновено го обработват с хлороформ и други сериозни антиокислители.
Чушки, които не са характерни за сезона, те са генномодифициран продукт!
В последно време се говори за вредата от хляба, произведен с мая. Вместо хляб ние консумираме гъбички. Затова предпочитайте ръжен хляб. Рафинираното бяло брашно от висш сорт и други рафинирани продукти влизат в списъка с топ-вредните продукти.
Гъбите от магазина: те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е възможен и летален изход.
Сухи кайсии, сливи, стафиди – красивите сухи плодове показват, че са обработени с химикали.
Сладолед – днес няма сладолед, произведен от мляко. Плодовите сладоледи са голи есенции, в тях няма нищо натурално.
Опаковани кексове, бонбони, шоколад: 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.
Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да ги употребяват. Пилетата получават шест женски хормона, включително прогестерон. При мъжете, които консумират постоянно пилешко месо, спада тестостеронът под въздействието на женските полови хормони.
Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните жлези.
Чуждестранните ароматизирани чайове, които съдържат лимонена или портокалова киселина. Веднага възниква зависимост, а всички киселини трябва да се изведат от организма.
Майонези, кетчупи, сосове и подправки – съдържат много оцветители, заместители на вкуса, ГМО и консерванти, които нарушават микрофлората в червата, унищожават полезните микроби в организма.
Сладките газирани напитки, които са смес от захар, химия и газове. Кока-колата освен букета от химия съдържа и 4-5 чаени лъжички захар!
Соковете в пакети и кутии нямат нищо общо с натуралните съставки. Там няма никакви плодове!
През зимата ягодите са съвършено безполезен продукт, там няма никакви витамини!
Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!
Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите. Засега и Министерството на земеделието, и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина! Ббългарите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация!
[…] статия за смъртоносните храни […]
Пийте ракия!Домашна гроздовица пийте и ще сте здрави!
Направо се стресирах!Почти всичко е изброено като вредно.Заключението е че най-добре нищо да не ядем.Хем ще сме слаби,хем здрави…
аз съм благодарна на хората,че ни информират,защото много неща не са ни ясни и се чудим защо сме болни.Хипократ е казал “храната ще бъде вашето лекарство,и лекарство ще ви е храната“,нека се приближим до природата,каквото тя ни предоставя в истинския си вид,прди да го преработим.Всички готови храникоито ни спестяват време неса здравословни,всеки да избере.
естествено, че няма да остане нищо за ядене, ония от върхушкта, които се крият от хората и съставят планове за изтреблението на света, хич няма да ни жалят, ако могат наведнъж да ни изтребят ще са доволни. Развитието на хранителната индустрия по този химичен начин е техен план, фармацията, войните, политиката, папизма, конфликтите, ГМО -то , всичко е тяхно дело, потърсете в интернет информация за илюминатите, онези висши масони, които управляват света и банките, вижте колко много информация ще излезе с доказателства, но те са на принципа, кучетата да си лаят, керванът ще си върви. Те предизвикват конфликтите, снабдяваха и 2-те световни войни с пари, след това говорят за мир и показват своята благотворителност пулично, водят уж борба с рака, всичко е замазване на очите на простолюдието, което те наричат прост добитък. Вижте интервюто с Арън Русо. Филмите Земя на заем за Монсанто, едни от най-големите гаднари на света, които създадоха ГМО-то и се опитаха да го пробутат тайно на други държави за да завладеят пазара на семена. Не се чудете за храната това е едно от всичките им средства за масова екзекуция. Естествено, че нищо не става за ядене вече, те просто не искат да сме живи. Пръскат ни отгоре като плъхове, управляват медиите и ни карат да вярваме на това, което диктуват от медиите. Те ще предизвикат и 3 -тата световна война. Ако се появи някой доктор, който е открил супер лесен начин за лекуване от рак, те го заплашват, критикуват един даже го вкараха в затвора. Света се управлява от зли висши масони сатанисти, невярвайте на медии и на разчитайте те да мислят за здравето ви. Сега ще започнат да налагат имплантирането на микрочип уж с цел да следят здавето ти пак за твое добро. Да ама една шепа доктори вече доказа , че микрочиповете причиняват тумори на мястото където са поставени.
[…] magmediadotcom.wordpress.com […]
За радост на тези, които обичат да похапват качествени продукти в София и Варна има отворени полски хранителни магазини – масло с 83% масленост, колбаси с месо над 80%, срок на годност 3-4 седмици, сух салам от който за да се произведе 100 гр. са нужни 145 гр. месо. В интернет можете да намерите адресите.
Това, което ние правим – избрали сме си няколко села в близост до София и в събота или неделя един от нас пътува до там и пазарува за целия екип за предстоящата седмица. Това май остана единственият вариант да не се тъпчем с отрови и да се саморазболяваме ежедневно. И дори излиза по-евтино отколкото когато пазарувахме в магазините.
nqma ve4e istinska hrana vsi4ko e himia i otrova uuuujjjjjjjjjjjaaaaaaaaasssss dokoga 6te prodalji i na6ite li deca da se trovqt koe e istinsko imali ostanalo ka4estvo
Много добро решение 🙂
Аз пък си мисля защо е нужно да ядем, по-добре да спрем с яденето и с пиенето. Купуваме си един противогаз, и спираме да дишаме замърсеният въздух, които е около нас. И готово ще бъдем здрави като бикове и други тъпи животни. Мисля си също, защо авторът на тази „невероятна“ статия не е направил с името кои храни да ядем? Или нямаше да има статия?
Тревата е опикана вече 🙂 Направо си теглете въженцето!
Да спра да ям тогава, а ?
Чудя се дали остана нещо което можем да ядем
Подвеждаща, алармистка статия, пълна с полуистини, преувеличения и на моменти откровени лъжи. Неслучайно няма нито автор, нито са посочени използваните източници. Но пък генерира някой друг клик отгоре от истерясали bgmama потребителки.
Наистина много зле написана статия
Малеее, ами то остана ли нещо за ядене?!
Е то тогава нищо да не ядем…така излиза.Аз не видях нещо от ежедневието което да не беше споменато като супер вредно. Супер тъпа статия
Махни какаото, или обясни.
Ми то остана да лапаме мухи!!! За тях нищо не пишеше. Явно са полезни…..
Е хайде кажете сега какво да ядем!
Напълно съгласен съм с Victor!
Какво да ядем ,тя и водата е отровна и тревата също , а въздуха ?
Тревата я бетонираха. Общо взето: „Хора не купувайте“. Няма свястна храна за средно статистическия българин.
Няма храна за българите ли???? Я се разходи из „прекрасния“ запад да видиш какво ядат там. В България храната е в пъти по добра от тази в западните ни съседи! Не се шашкайте, само избягвайте големите магазини (Кауфланд, Лидъл и т.н.)
Най-добре е да се преслим в друга държава и заради парното,тока и храната!Ами какво ни е наред в нашата хубава държава?Просто да живееш с удоволствие!!!
аз четох и четох и неразбрах кое е полезно да се яде
Като гледам.. остана ни да фотосинтезираме всички… Дайте малко инфо какво е безопасно. НО как ще знаем със сигурност… И да се спукам да чета етикети, какво ми гарантира, че всеки не си пише каквото си поиска на тях… Някак си се доверявам повече на вид и вкусово усещане (и определени марки). Разнообразното хранене, основно на домашно готвено, плодове и зеленчуци и комън сенс, това е истината за мен =)
Надявам се статията да има продължение!
toq deto e pisal statiqta da se zastrelq DEBIL
Спомняте ли си комунистическите опаковки на храните? Забравихте ли как милеехме за вкусните неща от Америка – с красиви опаковки? Не ни ли течаха лигите по Корекомите?Е, ето сега нека да ги ядем тези отрови в красиви опаковки и да ползваме микровълнови фурни – многоооого модерно и елитно, където домакинята вече не е домакиня! Според мен това е цената, която плащаме за да имаме този асортимент и конфорт. Сега наново ще се учим как баба е готвила, с какво са се хранили траките и индианците и т.н. Пълна лудница. Много инфо, много мнения! Аз, специално губя страшно много време да чета етикетите в хранителните магазини – супер изнервящо. А и те дали са читави незнам! Така, че кажете какво по-скоро да ядем, макар че……….. незнам как майките ще го обяснят на децата!!!
:)))) Благодаря за информацията . :)))) Статията е много полезна :))))
Аз също предпочитам , както Victor , предлага ,да се удари акцент върху храните които въпреки целия този ужасяващ фон могат да бъдат консумирани .Ще
очаквам втора част , продължение на информацията представена до тук , за това как на пук на всичките гадости които се произвеждат и продават ,ако човек е заинтересован от здравето си , и живота си въобще , и има елементарно самоуважение , може с малко повече ровене за инфо и самодисциплина да бъде здрав и да живее пълноценно и в градски условия . :))))
Поздрави ! :))))
Разбирам че повечето от храните са вредни и оказват сериозно неблагоприятно влияние върху нас, но щом вредните продукти са повечето от предлаганите в магазините не е ли по-лесно да се казва и кои продукти е добре да се консумират и да се дава пример за тях? Така хората вместо да се чудят и да не знаят какво да купят ще са ориентирани в това.
Например шоколадените изделия и десертите – след като всички или поне повечето от тях са вредни тогава кои не са? Или кои поне не са чак толкова много? Ако няма безвреден „купешки“ такъв тогава поне предлагайте и рецепти за приготвянето в домашни условия на колкото се може по-безвредни такива…
„От пръв поглед си личи, че около 60-80% от храните в магазините не отговарят на нормите за безопасност и качество.“ – мисля че е по-лесно да се говори и да се описват останалите 20-40% продукти, които са полезни или поне не чак толкова вредни, вие не мислите ли така? По този начин вместо да се всява смут в населението, че дори и страх в хората които по-сериозно приемат купуването на хранителните стоки, може да се покаже изход от ситуацията, вместо с часове да четат какво пише на опаковките и накрая да вземат нещо което е по-малко вредно от това което са запомнили, а всъщност е много по-вредно отколкото си мислят – просто не са запомнили всичко…
Накратко – вместо да се дава пример с това какво и кое е вредно и да се всява неудобство, страх и паника в населението е по-лесно и по-добре за всички да се дава пример за по-безвредните продукти на пазара. Когато се даде реална насока към хората за това кое е по-доброто те ще имат реалния изход директно и лесно да направят правилният избор. Тогава и пазара на вредните храни ще намалее и на тяхно място ще навлязат други – по-полезни.
Предлагането е според търсенето…
Поздрави!
Мда, авторът без малко да добави и за това как и вода не трябва да се пие. Само не му виждам дипломата по биохимия. А, да, какво не им харесвате на вносните картофи?
Уважаеми г-н xunap, като предпочитате вносни пред родопски или самоковски картофи, моля, купувайте ги! Явно, вашата диплома по биохимия е поставена на видно място! Утре може и „научен труд“ да напишете…Но написаното в тази статия е НАПЪЛНО ВЯРНО! За съжаление!
Изводът е,че само тревата е безвредна…и трябва да пасем трева.:)
Гиги, че ние отдавна сме едно голямо стадо, водено от ….. така че, и без това си ръбкаме и тревата и дръвцето. Така е в Европа… май по добре беше да създадем Босфорски близкоизточен съюз.. по здрави щяха да са децата ни 🙂
недей паси тревата, по-добре я изпуши !
или да я пушим 🙂