Израелската компания SolarOr е изработила невероятен нов продукт – прозрачни соларни панели, които могат да се интегрират във фасадите на сградите или като прозорци, които генерират енергия. Инженерите са взаимствали идеята от сложната конструкция на пчелните пити и са нарекли новите панели BeeHive PV.
Соларите са изработени от акрил, който е с дълъг живот и също може да служи като изолатор. Всяка пчелна кутийка събира слънчевата светлина и я увеличава 2 пъти и половина, благодарение на хексагоналната си форма и стъкления панел. Инсталирани на огрявани от слънце фасади, панелите имат мощност от 140 вата на квадратен метър.

От SolarOr са убедени, че освен функционални предимства, техните панели ще допринесат и за подобряване на естетическия вид на сградите. Самите фотоволтаични клетки са инсталирани във всеки панел така, че да поглъщат максимално количество слънчева енергия. Компанията може да прави панели по поръчка, където ориентацията на фотоволтаичните клетки да се прави според параметрите на конкретната сграда. В момента компанията набира средства и се надява да започне производство в най-близко бъдеще.                                                         

от Green Tech-BG

За MAG MEDIA

ПР, РЕКЛАМА, ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦЯЛОСТЕН ОБЩЕСТВЕН ОБРАЗ, АТРАКТИВНИ РЕШЕНИЯ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС, ВРЪЗКИ С ИНСТИТУЦИИТЕ, МАРКЕТИНГ, УПРАВЛЕНИЕ НА КРИЗИ, ДИЗАЙН И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ИНТЕРНЕТ САЙТ, ЛОГО, РЕКЛАМНИ КЛИПОВЕ И МАТЕРИАЛИ, ВСИЧКО ЗА ВАШИТЕ СЪБИТИЯ! ПУБЛИЧНО ГОВОРЕНЕ! Ние сме екип от журналисти, приятели и съмишленици! Решихме да се съберем и заедно да случваме добрите практики! Проектите, по които работим, приемаме за наши каузи. Обединява ни идеята да видим България просперираща, спокойна и красива! Ако и Вие искате това - присъединете се към нас! Бъдете наши партньори и приятели!

Вашият коментар