ХОЛИВУД ЩЕ СНИМА ФИЛМ ПО КНИГАТА НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ИЗРАЕЛСКИ ПРОФЕСОР МИХАЕЛ БАР-ЗОАР „ИЗВЪН ХВАТКАТА НА ХИТЛЕР“

Проф. Михаел Бар-Зоар е автор на повече от 30 книги, сред които популярните в България „Извън хватката на Хитлер” и „Шимон Перес. Биография”. Роден в София, той емигрира заедно със семейството си през 1948 г. Официален биограф е на първият министър-председател на Израел – Давид Бен-Гурион, бивш депутат от Кнесета, университетски преподавател. Работата му по популяризирането на българския принос за спасяването на хиляди евреи през Втората световна война е призната в цял свят.

Популярните в България „Извън хватката на Хитлер” и „Шимон Перес. Биография”. Роден в София, той емигрира заедно със семейството си през 1948 г. Официален биограф е на първият министър-председател на Израел – Давид Бен-Гурион, бивш депутат от Кнесета, университетски преподавател. Работата му по популяризирането на българския принос за спасяването на хиляди евреи през Втората световна война е призната в цял свят.
При гостуването си в България проф. Бар-Зоар се срещна с министър-председателя, председателя на Народното събрание, вицепремиера и финансов министър, министъра на културата, депутати.
На грандиозно събитие в зала София се събраха над 700 ученици от 11 столични училища, които разговаряха с проф. Бар-Зоар за спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта.
По повод идването му в България беше издаден сборник с есета на студенти и ученици, които са участвали в ежегодния конкурс на тема Холокост.

Още от гостуването на проф. Михаел Бар-Зоар в България.

(видео)

 

 

За MAG MEDIA

ПР, РЕКЛАМА, ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦЯЛОСТЕН ОБЩЕСТВЕН ОБРАЗ, АТРАКТИВНИ РЕШЕНИЯ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС, ВРЪЗКИ С ИНСТИТУЦИИТЕ, МАРКЕТИНГ, УПРАВЛЕНИЕ НА КРИЗИ, ДИЗАЙН И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ИНТЕРНЕТ САЙТ, ЛОГО, РЕКЛАМНИ КЛИПОВЕ И МАТЕРИАЛИ, ВСИЧКО ЗА ВАШИТЕ СЪБИТИЯ! ПУБЛИЧНО ГОВОРЕНЕ! Ние сме екип от журналисти, приятели и съмишленици! Решихме да се съберем и заедно да случваме добрите практики! Проектите, по които работим, приемаме за наши каузи. Обединява ни идеята да видим България просперираща, спокойна и красива! Ако и Вие искате това - присъединете се към нас! Бъдете наши партньори и приятели!

Вашият коментар